Pesto alla Genovese: das Original Italienische Rezept

Pesto alla Genovese ist eine traditionelle Soße die mittlerweile in der ganzen Welt beliebt ist. Zutaten und Traditionelle Verarbeitung machen sie so besonders.
pesto alla genovese

Meine Empfehlung

Haltbarkeit

Bewahre das frisch zubereitete Pesto 2-3 Tage lang in einem luftdichten Behälter im Kühlschrank auf.

Achte darauf, die Soße mit einer Schicht Öl zu bedecken.

Es ist möglich, die Pesto in kleinen Gläsern einzufrieren und dann im Kühlschrank oder bei Raumtemperatur aufzutauen.

Rat

Wie Äpfel und Auberginen oxidiert auch Basilikum leider.

Wenn du keine Pesto in deinen Händen finden möchtest, die trotz guter Verarbeitung wie Tintenfischtinte aussieht, musst du zwei Tricks anwenden:

  • Arbeite mit Lichtgeschwindigkeit (Einwirkung von Sauerstoff ist eine der Ursachen für Oxidation)
  • Überhitzung vermeiden. Wenn du Mörser und Stößel nicht hast oder nicht nutzen möchtest, kannst du den Mixer verwenden (wenn möglich, mit Plastik Klingen. Metall macht die Blätter bitter)

Du erhältst eine cremige Pesto, die aber immer noch lecker ist. Um eine Überhitzung zu vermeiden, kannst du mit niedriger Geschwindigkeit und etwas rütteln arbeiten, das heißt einige Sekunden mixen, unterbrechen und erneut starten.

Ein weiterer Trick: Tasse und Klingen eine Stunde vor Gebrauch im Kühlschrank lassen.

Buon appetito! 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Shop

Für echte italienische Rezepte brauchst du auch echte italienische Zutaten, damit dir jedes Gericht gelingt. Hier findest du einige Beispiele, besuche den Shop, um viele originale italienische Spezialitäten zu finden!

Vielleicht interessiert dich auch...

Lass mir ein Kommentar

37 Gedanken zu „Pesto alla Genovese: das Original Italienische Rezept“

  1. We are a gaggle of volunteers and starting a new scheme
    in our community. Your web site provided us with useful info
    to work on. You’ve performed an impressive job and our whole community will be
    grateful to you.

    Antworten
  2. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you?

    Plz respond as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from.
    thanks a lot

    Antworten
  3. Hi! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting
    a new project in a community in the same niche. Your blog provided us
    beneficial information to work on. You have done a wonderful job!

    Antworten
  4. Hi everyone, it’s my first pay a quick visit at this website, and paragraph is genuinely fruitful designed for me, keep up posting these types of posts.

    Antworten
  5. Hi, I think your blog might be having browser compatibility issues.
    When I look at your website in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer,
    it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads
    up! Other then that, superb blog!

    Antworten
  6. Hey very nice website!! Man .. Beautiful .. Superb ..
    I will bookmark your website and take the feeds
    also? I’m satisfied to search out numerous helpful info here within the post, we want develop more techniques in this regard, thank you for sharing.

    . . . . .

    Antworten
  7. It is the best time to make a few plans for the longer term and it is
    time to be happy. I have read this submit and
    if I may just I desire to suggest you few fascinating
    things or tips. Perhaps you can write subsequent articles relating to this article.
    I desire to read more things approximately it!

    Antworten
  8. Hey, I think your site might be having browser compatibility
    issues. When I look at your website in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
    I just wanted to give you a quick heads up! Other then that,
    excellent blog!

    Antworten
  9. Hey! I understand this is somewhat off-topic however I
    had to ask. Does building a well-established website like yours require a large amount of work?

    I am brand new to operating a blog however I do write in my journal daily.
    I’d like to start a blog so I can share my personal experience and thoughts online.
    Please let me know if you have any suggestions or tips for new aspiring
    blog owners. Appreciate it!

    Antworten

Schreibe einen Kommentar

TRITT MEINE GRUPPE BEI!

In unserer Community tauschen wir uns regelmässig aus und du bekommst viele hilfreiche Tipps, damit jedes Gericht gelingt!